Allt fler har inte råd med begravning

Något som ingen av oss kan fly från är vår egen död. Dock blir det allt vanligare med att efterlevande får svårigheter med att lyckas betala begravningskostnaderna för den avlidne.

10602140--Vad alla önskar som kommer i kontakt med döden på nära håll är att begravningen ska flyta på så bra som det bara kan gå med allt från bouppteckning till gravsättning. Dock är pengar ofta en stor del som gör att bråk uppstår. Oftast handlar det om arv och att det blir svårigheter när det kommer till att dela upp arvet. Men nu på senare tid kan man läsa både i Norran och SR att allt fler människor får det svårare med att betala begravningar och med det tar kontakt med sin Kommun för att på den vägen få hjälp till en värdig begravning. Behöver man snabbt låna pengar idag finns alltid möjligheten till att ta ett snabbt lån, vilket är en stor trygghet att veta att det alltid finns alternativ. Men kanske bör man se efter alla de kostnader som människor lägger ut och om det är rimliga priser.

“En är säkerligen att kostnaderna för begravning har ökat. En annan är att prisbasbeloppet har ökat under årens lopp. Sedan är säkert den största orsaken att det finns mindre tillgångar i dödsbon”

8500 för en dödsannons

I en annan artikel på SR går det även att läsa att en familj fick lägga ut 8500 kronor för en dödsannons när deras barn gått bort. En kostnad som känns ganska extrem och lite märkligt att det ska vara så dyrt. Speciellt när en bröllopsannons kostar 900 kronor. Att det är så känns mycket tragiskt och tråkigt och man kan enbart hoppas på en förändring, för kanske kan man tycka att det borde vara tvärt om med prissättningen?