Döden innebär inte längre slutet på kärleken

Kärleken är det vackraste som finns och när ens älskande går bort lämnas man av ett stort tomrum som man kanske inte vill fylla. Det har Mark Sturkenboom nu en lösning på i form av en dildo som innehåller aska av den avlidne. 

768168-technology-mindPå begravningssajten Fonus möts man av ett vackert lugn som inger ro, förståelse och trygghet. Detta är känslor vi gärna vill omge oss av. Känslor som visar att vi tänker och bryr oss om den avlidne. Men nu med tanke på sociala medier kan det ibland kännas som om vissa har fått fnatt när det kommer till hur vi ska bete oss kring begravningar och allt runtomkring. Visst, när det kommer till det hela att vi lever allt mer i den digitala verkligheten så är det fint att vi kan få hjälp med att stänga av konton eller att allt fler väljer att lämna hälsningar från andra sidan till sina nära och kära. Även att vi kommer att få se en viss förändring på kyrkogårdarna enligt Expressen. Men man kan då börja ställa sig om det finns en gräns i vad man kan göra utan att det ska bli helt fel. Och det Mark Sturkenboom gjort väcker inte bara lite uppmärksamhet utan även delar upp folk i två läger.

En dildo med aska i

Ja, nu läste underrubriken rätt. Vad Mark tagit fram är en minnesbox där man ska kunna minnas sin avlidne älskade på bästa möjliga sätt. Tanken fick han efter att ha talats vid med en äldre kvinna som sparade askan från sin avlidne man och som inte hade några tankar på att gå vidare. Enligt brittiska Metro talade kvinnan mycket kärleksfullt om sin man och Mark funderade då på vad man skulle kunna göra då han ansåg även att det var lite tabu att sakna sex, något som dock är helt naturligt. Nyheter24 skriver om att denna bok som man sedan kan fylla med aska är döpt till det inte fullt så otippade namnet 21 gram och som han hoppas slå på stor samt att det ska vara en lättnad för många människor. I minnesboxen finner man följande:

  • en dildo man sedan kan fylla med aska
  • ett halsband
  • en parfymflaska
  • högtalare som kommer spela musik för att blåsa minnena till liv.

Hur detta kommer att slå är svårt att veta i dagsläget då det likaväl kan bli en stor hit även om man kanske inte tror det i nuläget. Men vad man kan se är att gränserna mellan det privata och det offentliga allt mer suddas ut och vi människor börjar leva allt mer som vi själva känner utan att vi känner skam eller liknande. Detta kan bidra till att många känner att de vill leva på sitt sätt och att sakna sin älskade på sitt sätt – utan att bli dömd. Kanske kommer det i framtiden snarare bli konstigt om vi inte väljer att ha den döde ibland oss? Vore inte det spännande och kittlande tankar?