Musiken på begravningen

De flesta som ska hålla en begravning för en närstående som gått bort vill ha någon form av musik på ceremonin. Ofta handlar det om någon vän eller släkting som sjunger en noga utvald sång.

128376-microphone-and-music

I Svenska Dagbladet kan man läsa om att Helen Sjöholm framförde ”Gabriellas sång” från filmen ”Så som i himmelen” på skådespelerskan Kim Anderzons begravning i slutet på förra året. Sången var ackompanjerad av de kända musikerna Monica och Carl-Axel Dominique på piano. Begravningen var öppen och allmänheten var välkommen att vara med i Katarina kyrkan där den hölls.

Populära sånger

Det är inte helt ovanligt att man låter någon nära vän eller anhörig sjunga en sång eller läsa upp en dikt på begravningen. En sång som varit väldigt populär de senaste åren är Olle Ljungströms ”Jag och min far” som Magnus Uggla framförde i tv-programmet ”Så mycket bättre”. Några andra låtar som även är populära på svenska begravningar är ”Tears in heaven”, ”Fields of gold” och ”Håll mitt hjärta”, skriver na.se. Det handlar mycket om att välja en låt som har en koppling till den bortgångna och ofta är texten avgörande.

En viktig del av ceremonin

Begravningsentreprenörer ser att musiken på en begravning håller samman själva gudstjänsten eller ceremonin och är för de flesta anhöriga en viktig del i ett värdigt avslut. Är man osäker på vilken musik man ska välja på en anhörigs begravning kan man ta hjälp av begravningsbyrån med att hitta en passande sång. Det finns många bra begravningsbyråer runt om i landet och bor man i Göteborgstrakten kan http://ofw.se rekommenderas för den som vill ha hjälp av en liten byrå som kan ge ett väldigt personligt och varmt bemötande. De kan även ordna så att man kan få en artist till begravningen om man inte har någon nära vän eller familjemedlem som vill framföra en sång. Det finns nämligen företag som hyr ut alla möjliga typer av instrumentalister och sångare till just begravningar. Läs mer.